جوشکاری

جوشکاری یکی از قدیمی‌ترین روش‌های مورد استفاده در صنعت به منظور اتصال دو قطعه می‌باشد. این فرآیند متناسب با نوع مواد مورد استفاده و یا محل انجام آن راهکارهای مختلفی را پیش روی مهندسین و تکنسین‌هایی که به نوعی با جوشکاری سرو کار دارند قرار می‌دهد .جوشکاری را می‌توان فرآیندی دانست که در آن دو قطعه فلزی و حتی غیرفلزی بوسیله گرم کردن محل اتصال و یا ذوب کردن مواد اتصال به یکدیگر متصل می‌شوند .

جوشکاری در مجموعه صنعتی پرشیا لیزر

جوشکاری روش اتصال دائم دو قطعه است که در نتیجه ترکیب مناسبی از فشار و درجه حرارت بالا به وجود می‌آید. ممکن است در محل اتصال فقط درجه حرارت زیاد بدون فشار تا فشار زیاد بدون ازدیاد درجه حرارت اعمال شود. به خاطر وجود حرارت و فشار در محل جوش دو ماده به هم مخلوط شده و یکان ساختمان متالوژی را به وجود می‌آورند. بنابراین برای آن که کیفیت جوش خوب باشد بایستی حرارت و فشار به اندازه کافی وجود داشته و سطوح قطعه تمیز شده و در طول عمل جوشکاری حفاظت شده باشد. هر ماشین از تعداد زیادی قطعه ساخته شده است این قطعات به نحوی به یکدیگر متصل شده‌اند که بعضی از اتصالات متحرک بوده (Link) اتصال شاتون به میل لنگ و تعداد زیادی اتصالات ثابت وجود دارد و به این دلیل است که بتوان ماشین را از واحدهای کوچک‌تر ساخته؛ تا هم ساخت هم حمل و نقل آنها آسان‌تر باشد. سپس این قطعات را در قسمت مونتاژ به یکدیگر متصل می‌کنند بنابراین جوشکاری مهم‌ترین روش تولیدی است که اهمیت زیادی دارد بطوریکه امروزه قسمت اعظم تولیدات فولادی بیشتر از یک یا چند جوش وجود دارد.

مجموعه صنعتی پرشیا لیزر مجهز به دستگاه‌های بروز جوشکاری است. در صورت نیاز مشتری به عملیات جوشکاری، پس از تولید قطعات توسط دستگاه‌ برش لیزر و اعمال خمکاری در صورت نیاز، مطابق نقشه و به پشتوانه تجربه متخصصین مجموعه صنعتی پرشیا لیزر این پروسه قابل اجرا خواهد بود.
جوشکاری در پروسه کاری بعد از اجرای برش لیزر و خمکاری بر روی متریال مورد نظر در مرحله مونتاژ صورت می‌پذیرد. انجام مراحل تولید شامل برش لیزر و خمکاری و در پس آن مرحله جوشکاری طی پروسه مونتاژ در مجموعه صنعتی پرشیا لیزر؛ هماهنگی، دقت، سرعت و کیفیت محصول نهایی را بهینه می‌کند. مجموعه صنعتی پرشیا لیزر با پرسنل مجرب خود، انواع خدمات طراحی و مدل‌سازی قطعات، برش لیزر، خمکاری و جوشکاری انواع متریال را انجام می‌دهد. پس بدون نگرانی کلیه امور صنعتی خود را به مجموعه صنعتی پرشیا لیزر بسپارید تا محصول نهایی شما با بهترین کیفیت و زمان‌‌بندی در اختیار شما قرار بگیرد.

 

مجموعه صنعتی پرشیا لیزر پروسه کاری خود را با فرآیندهای برش لیزر و خمکاری آغاز نمود و به تدریج و با توجه به نیاز مشتریان خود اقدام به توسعه خدمات خود در حوزه جوشکاری و مونتاژ نمود. مجموعه صنعتی پرشیا لیزر با در اختیار داشتن بهترین دستگاه‌های جوش، خط مونتاژ و همچنین متخصصین مجرب توانسته در زمینه رفع نیازهای صنایع وابسته گام بزرگی بردارد. در این مرکز انواع جوشکاری آرگون، جوشکاریCO2، جوش نقطه‌ای و غیره ارائه می‌گردد.


الکترود جوشکاری

در مفهوم کلی‌تر در رابطه با تعریف الکترود جوشکاری می‌توان این‌گونه بیان نمود: به یک سیم روکش‌داری که اغلب از جنس فلز است و از طریق آن می‌توان مراحل جوش را انجام داد، الکترود جوشکاری گفته می‌شود. جنس این الکترود می‌بایست به تجهیزات دیگر که در این حرفه استفاده می‌شود نزدیک باشد.
با استفاده از قطر مغزی این الکترود می‌توان به‌اندازه آن پی برد؛ اما شاید این پرسش پیش آید که کاربرد اصلی این الکترود چیست؟ در پاسخ باید این‌گونه بیان کنیم که الکترود جوشکاری می‌تواند دو سطح که دارای فاصله هستند را به هم متصل کند و این فضا را پر نماید. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم این الکترود می‌بایست از یک روکش برخوردار باشد که اغلب جنس آن از موادی نظیر آزبست، اکسید سدیم، آهک. چند مورد دیگر می‌باشد.

انواع الکترود جوشکاری

الکترود جوشکاری بر اساس ویژگی و فاکتورهای مختلف در انواع گوناگون تولید می‌شود که می‌توان به مواردی نظیر الکترودهایی بر اساس پوش فلاس، جنس مفتول، ساخت و ضخامت پوشش اشاره نمود. الکترود بر اساس پوشش فلاس که به چند نوع آن مانند الکترود سلولوزی، الکترود رتیلی و همچنین الکترودهای پوشش قلیایی و رتیلی با پودر آهن می‌توان اشاره نمود.
الکترود بر اساس ضخامت پوششی در آن‌ که می‌توان به مواردی مانند الکترود باضخامت‌های نازک، ضخیم، خیلی ضخیم و همچنین متوسط اشاره کرد. در رابطه با الکترود جوشکاری بر اساس جنس مفتول نیز می‌توان به نمونه‌هایی مانند الکترودهای با جنس مفتول آلومینیومی، ضدزنگ، نیکلی و کم‌کربن پرداخت؛ اما در رابطه با انواع الکترود بر اساس ساخت می‌توان به انواع مختلف مانند الکترود کم هیدروژن، چسبان سریع، انجماد سریع و همچنین الکترود انجماد پرشده اشاره نمود.


انواع روش‌های جوشکاری

جوشکاری و مونتاژ یکی از روش‌های تولید بوده و هدف از آن اتصال دائمی مواد به یکدیگر است به گونه‌ای که خواص اتصال برابر با خواص ماده پایه باشد.

جوشکاری با قوس الکتریکی
جوشکاری با قوس الکتریکی روشی جهت اتصال قطعات به یکدیگر در اثر جریان مداوم الکترون بین دو الکترود و یا الکترود و قطعه بوده و در نتیجه آن حرارت تولید می‌شود. وجود هوا یا گاز جهت ایجاد قوس الکتریکی ضروری است و در شرایط خلا امکان جوشکاری وجود ندارد. جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ شامل دو روش MAG و MIG می‌باشد که تفاوت بین این دو در نوع گاز مصرفی جهت حفاظت از جوش است.

جوشکاری با گاز CO2
جوشکاری MAG همان جوشکاری با  CO2است که از دیگر گازهای مورد استفاده در قوس الکتریکی ارزان‌تر بوده و خاصیت حفاظتی بسیار بالایی دارد ولی به طول قوس حساس است و در زمان استفاده از این گاز باید طول قوس را ثابت نگه داشت .در جوشکاری فولاد معمولی بیشترین گازی که مورد استفاده قرار می‌گیرد CO2 می‌باشد و همان‌طور که گفته شد بزرگترین مزیت این گاز ارزان بودن آن است. جوشکاری با گاز CO2 یک روش بسیار مناسب جهت جوشکاری فلزات سخت و غیرسخت می‌باشد و امکان جوش صفحات فلزی نازک نیز وجود دارد. این روش جوشکاری نسبت به سایر روش‌ها به تجهیزات و ادوات بیشتری نیاز دارد و تا حد ممکن باید از گاز CO2 خالی از رطوبت و مرغوب، سیم جوش مناسب و قطعه کار عاری از زنگ‌زدگی و اکسیدشدگی جهت رسیدن به کیفیت بالا در جوش استفاده کرد.

جوشکاری با گاز آرگون
جوشکاری MIG همان جوشکاری با آرگون است که در آن از یک الکترود غیرمصرفی که معمولا از جنس تنگستن است جهت ایجاد قوس و از گاز خنثی که همان آرگون است جهت حفاظت از جوش استفاده می‌شود. در حین جوشکاری، گاز خنثی، هوا را از ناحیه جوشکاری بیرون رانده و از اکسیدشدن الکترود جلوگیری می‌کند. در این نوع جوشکاری الکترود فقط جهت ایجاد قوس به کار می‌رود و برخلاف سایر فرآیندهای جوش خود الکترود مصرف نمی‌شود. این روش جهت جوشکاری تمامی فلزات و آلیاژهای مهم صنعتی مانند فولادهای کربنی، فولادهای زنگ‌نزن، فولادهای کم‌آلیاژ، آلومینیوم، مس، نیکل و… همچنین ورق‌های نازک زیر ۱ میلی‌متر مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل عدم وجود دود و جرقه منطقه قوس به وضوح قابل رویت بوده و به دلیل تزریق فلز پرکننده از خارج از قوس، اغتشاشات در جریان قوس کمتر و کیفیت جوش بالاتر است .

مونتاژ
پس از تولید قطعات، واحد قطعه‌سازی با کنترل واحد برنامه‌ریزی مجموعه صنعتی پرشیا لیزر، نقشه مونتاژکاری آیتم‌هایی که قابلیت تولید را دارند به واحد تولید جهت مونتاژ و ساخت قطعات ابلاغ می‌کند. در این مرحله نیز تولید براساس اولویت و به صورت برنامه‌ریزی شده صورت می‌گیرد و در نهایت با افزودن قطعات مکمل در طی فرآیند مونتاژ محصول نهایی تولید می‌شود.


مراحل انجام کار جوشکاری

 

در این بخش از مقاله مراحل جوشکاری را به زبان ساده به شما آموزش خواهیم داد. بهتر است بدانید  که به هر میزانی که  مقاله‌های مختلف و جامعی راجع به آموزش جوشکاری بخوانید برای یادگیری این حرفه‌ کافی نیست و‌ این نوشته ‌ها صرفا جهت آگاهی شما از روش کار است. بنابراین  برای انجام هر گونه عملیات جوشکاری آهن باید حتما از جوشکاران حرفه‌ای و متخصص بهره بگیرید.

مرحله اول، آماده کردن دستگاه جوش یا اینورتر

در  اینورتر دو عدد سوکت موجود است که یکی از آنها قطب مثبت و دیگری قطب منفی است. برای شروع جوش‌کاری  باید دو عدد کابل و دستگاه جوش‌کاری داشته باشید. کابل اول باید دارای انبر باشد و کابل دوم که بعنوان کابل اتصال از آن استفاده میشود باید  دارای گیره باشد. کابل که داری انبراست  به قطب مثبت دستگاه و کابل اتصال نیز به قطب منفی دستگاه متصل می ‌شوند. در این مرحله  دستگاه آماده به کار است و  با فشار دکمه روشن یاخاموش میتوان از آن استفاده کرد.

مرحله دوم، آماده کردن محل جوش

در مرحله دوم باید کابل دارای  گیره را به آهن متصل کنید. سیم گیره را چک کنید که حتما باید به آهن وصل شود تا اتصال با دستگاه به خوبی برقرار شود.سپس باید بررسی کنید که نوک سیم گیره روی قطعه آهن مورد نظر لرزش نداشته باشد چون در صورت داشتن لرزش باعث میشود کابل خیلی زود داغ ‌شود.

مرحله سوم، ایمنی قبل از کار

در مرحله سوم  باید از ماسک مخصوص جوشکاری استفاده کنید. همچنین استفاده از دستکش مخصوص برای جلوگیری از سوختن دست ضروری است. در صورت عدم استفاده از ماسک باعث آسیبرسی جدی و در برخی موارد کوری موقت چشم می ‌شود.

مرحله چهارم، آماده کردن الکترود

پس از اطمینان از روشن بودن دستگاه و متصل بودن گیره به آهن نوبت به آماده کردن الکترود یا همان سیم جوش‌ها می ‌رسد. برای انجام جوشکاری‌های کوچک مثل زدن خال جوش، از الکترود با قطر سه میلیمتری استفاده می‌ شود. حالا باید الکترود مناسب کار خود  را میان کابل انبر قرار دهید و آمپر دستگاه را توسط کلیدی که روی آن قرار دارد بین پنجاه تا هفتاد تنظیم کنید.

مرحله پنجم، انجام عملیات جوشکاری

حساس‌ترین و مهم‌ترین  بخش جوشکاری همین مرحله آخر است که اگر طبق اصول جوشکاری آهن صورت نگیرد باعث آسیب و خسارت و خراب شدن کار می‌ شود. انبر را نزدیک به محل جوش قرار دهید ولی به یاد داشته باشید که نباید خیلی نزدیک باشد چون باعث میشود الکترود به سطح کار بچسبد که ممکن است باعث سوختن دستگاه شود، و از طرفی هم نباید خیلی دور باشد چون الکترودی که ذوب میشود به سطح آهن پاشیده می ‌شود و ممکن است آهن را سوراخ کند. به طور کلی و باتوجه به اصول جوشکاری حد فاصل الکترود از محل جوش باید حدود دو تا سه میلیمتر باشد. حال همانگونه که انبرمتصل به الکترود را در دست دارید آن را به محل جوش نزدیک کنید و بطور همزمان به سمت خود حرکت دهید. این کار باعث میشود تا قوس الکتریکی تشکیل شود. این قوس باعث میشود تا دو قطعه آهنی به یکدیگر جوش خورده و به یکدیگر متصل شوند.

بهتر است  برای متصل کردن دو قطعه آهنی به هم در ابتدا از چند خال جوش استفاده کنید و به محض تشکیل شدن خال جوش قوس الکتریکی، الکترود را از محل جوش کاری دور کنید. بعد از به وجود آمدن خال جوش ‌ها، زائده‌های جوش که به آن ها اصطلاحا گل جوش یا سرباره می گویند را میتوانید  با کمک یک چکش کوچک از روی جوش جدا کنید.در صورتی که  این کار انجام نشود، سرباره یا گل جوش در زمان  انجام دوباره جوشکاری در حوضچه مذاب حبس میشود و باعث ایجاد تخلخل و شکسته شدن جوش می ‌شود.


سفارش آنلاین خدمات جوشکاری و مونتاژ

مجموعه صنعتی پرشیا لیزر  افتخار دارد با بهره‌گیری از کارشناسانی مجرب و کارآزموده فرایندهای جوشکاری و مونتاژ را برای صنایع مختلف انجام دهد و درجهت بهبود و ارتقای روش‌های تولید گام بردارد. جهت سفارش آنلاین خدمات جوشکاری و مونتاژ می‌توانید از طریق فرم زیر نسبت به ارسال فایل خود  و سایر خدمات اقدام نمایید یا با ما تماس بگیرد.






    هرآنچه شما بخواهید را می‌سازیم!

    تهران، بزرگراه آیت‌الله سعیدی، شهرک صنعتی چهاردانگه، خیابان ۲۰/۵ نفیس، پلاک ۱۵

    emailتماس بگیرید

    آیا سوالی دارید؟

    ما در هر حال پاسخگوی تمامی سوالات شما هستیم.

    emailتماس بگیرید

    ساعات کاری پرشیا لیزر


    آماده خدمت رسانی و حل مشکلات شما

    access_time روزهای کاری: شنبه تا پنجشنبه
    access_time ساعت کاری: ۰۹:۰۰ – ۱۸:۰۰

    Call Now Button