خمکاری و رول

در انواع امور ورقکاری به موارد زیادی برمی‌خوریم که برای تأمین فرم مورد نظر، افزایش مقاومت در مقابل خمش، جلوگیری از آسیب به دست، ایجاد اتصال و غیره نیاز به خم کاری وجود دارد. وسایل و ماشین‌آلاتی که برای این منظور بکار می‌روند متنوع بوده و با هر کدام خم‌های معینی را می‌توان بوجود آورد.

 

خمکاری در مجموعه صنعتی پرشیا لیزر

فرآیند خمکاری ورق‌های فلزی یکی از مهم‌ترین فرآیندهای تولید می‌باشد. خم‌کاری فرآیندی برای شکل دادن ورق تخت فلزی به شکل موردنظر بدون شکستن یا نازک شدن موضعی شدید است. از جمله کاربردهای این فرآیند ایجاد انحنا در یک ورق است؛ همچنین تبدیل ورق به ناودانی با مقاطع مختلف و در مواردی شکل‌های حلقوی یکی از پرکاربردترین موارد مصرف فرآیند خمکاری است. با توجه به کاربرد روزافزون این فرآیند در صنایع مختلف از قبیل خودروسازی، صنایع هواپیمایی، صنایع نظامی، لوازم خانگی و غیره می‌توان به اهمیت این فرآیند پی برد.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ورود کامپیوتر به عرصه تولید و استفاده از ماشین‌ های CNC، محصولات تولید شده با فرآیند خمکاری بادقت و کیفیتی بسیار بالا، به صورت چشم‌گیری رو به افزایبش است .
مجموعه صنعتی پرشیا لیزر مجهز به دستگاه‌ های برش و خم‌کاری با طول ۴متر است. در صورت نیاز مشتری به عملیات خمکاری، پس از تولید قطعات توسط دستگاه‌ برش لیزر، مطابق نقشه و به پشتوانه تجربه متخصصین مجموعه صنعتی پرشیا لیزر این پروسه قابل اجرا خواهد بود.
خم‌کاری در پروسه کاری بعد از اجرای برش لیزر بر روی متریال مورد نظر صورت می‌ پذیرد. انجام دو مرحله تولید شامل برش لیزر در مجموعه صنعتی پرشیا لیزر؛ هماهنگی، دقت، سرعت و کیفیت محصول نهایی را بهینه می‌کند. مجموعه صنعتی پرشیا لیزر با پرسنل مجرب خود، انواع خدمات طراحی و مدل‌ سازی قطعات، برش لیزر، خمکاری و نقطه جوش انواع متریال را انجام می‌دهد. پس بدون نگرانی کلیه امور صنعتی خود را به مجموعه صنعتی پرشیا لیزر بسپارید تا محصول نهایی شما با بهترین کیفیت و زمان‌‌بندی در اختیار شما قرار بگیرد.

واحد خمکاری مجموعه صنعتی پرشیا لیزر مجهز به دستگاه‌های خمکاری CNC اروپایی در ابعاد و تناژ مختلف است که در صورت نیاز به عملیات خمکاری، پس از تولید قطعات توسط دستگاه برش لیزر، مطابق نقشه عملیات خمکاری صورت می‌پذیرد. بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها، دقیق‌ترین سنسور و نرم‌افزار؛ مجموعه صنعتی پرشیا لیزر را به یکی از قوی‌ترین مجموعه‌های صنعتی در زمینه خمکاری ورق‌ های فلزی تبدیل کرده است. استفاده از نرم افزار مشترک در برش و خم و همچنین امکان تست پروسه خمکاری با نرم افزار شبیه‌ساز سه‌بعدی این امکان را فراهم می‌سازد تا کاربر ضمن کنترل پروسه خم، با بررسی میزان کشش و محاسبه آن در ابعاد ورق، بهترین روش جهت دستیابی به یک خمکاری دقیق را اعمال نماید.


تکنولوژی خمکاری

خمکاری

خمکاری و رول فلزات

خمکاری ورق فلزات، باعث می‌شود که فلز در جهت اعمال نیرو بوده دچار تغییر شکل پلاستیکی شود و هندسه ورق تغییر کند. همانند بقیه فرآیندهای شکل‌دهی فلزات، در فرآیند خم کاری ورق نیز شکل ورق تغییر می‌کند، ولی حجم فلز بدن تغییر باقی می‌ماند. در برخی از موارد خمکاری ممکن است ضخامت ورق را کمی تغییر دهد. اما در بیشتر موارد این اتفاق رخ نداده و ضخمات ورق فلزی ثابت می‌ماند .خمکاری فلز باعث ایجاد کشش و فشار در فلز می‌شود. نکته مهمی که در خمکاری بایستی توجه داشت آن است که خواص ماده در خمکاری بسیار حائز اهمیت است. در برخی از موارد خمکاری سرد و در برخی از موارد خمکاری در دمای کاری گرم انجام می‌گردد.
معمولا عملیات خمکاری با دستگاهی به نام پرس برک انجام می‌شود. بنابراین فرآیند خم‌کاری در صنعت بنام عملیات شکل‌دهی پرس برک نیز معروف است. پرس برک در ابعاد و سایزهای متنوعی (بین ۲۰ تا ۲۰۰ تن) در بازار وجود دارند. هر دستگاه خمکاری شامل یک ابزار بالا (پانچ) و یک ابزار پایین (سنبه) می‌باشد که ورق فلزی بین این دو ابزار قرار می‌گیرد. ورق فلزی بر روی سنبه قرار گرفته و توسط فک‌هایی نگاه داشته می‌شود. سپس پانچ پایین آمده و ورق را خم می‌کند. در دستگاه‌های خم CNC این نیرو توسط جک‌های هیدرولیکی ایجاد می‌شوند.
زاویه خم نیز با توجه به عمق نیروی اعمالی بر روی ورق تعیین می‌گردد. این عمق به طور دقیق برای رسیدن به زاویه مورد نظر کنترل می‌شود. ابزار مناسب برای خمکاری با توجه به کیفیت محصول، نوع ورق، کیفیت ورق و درجه خمکاری انتخاب می‌گردد. این ابزار معمولا از فولادهای کربنی ساخته می‌شود.
خمکاری فلزات به روش کنترل عددی با کامپیوتر یاCNC ، یک فرآیند ساخت است که با استفاده از دستگاه‌های پرس برک CNC انجام می‌گیرد. این دستگاه‌ها می‌توانند عملیات خمکاری را روی ورق‌های فلزی به ضخامت تنها چند میلی‌متر تا قطعاتی به طول ده‌ها متر بر روی بزرگ‌ترین ماشین‌آلات صنعتی، انجام دهند.

دستگاه پرس برک CNC به دو صورت است:
دستگاه برس برک با استفاده از ابزار پیمایش خودکارCNC، خدمات فرم‌دهی و خم دقیقی را عرضه می‌کند. دستگاه‌های پرس برک CNC برای شکل‌دهی دقیق طیف وسیعی از ورقه‌های فلزی در جنس، ابعاد و ضخامت‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرآیندهای فرم‌دهی پرس برک قابلیت حجم تولید بالا با کمترین نیاز به پرداخت‌کاری ثانویه را دارند.

به طور کلی فرآیند خمکاری فلزات به نوع قطعه کار، ابعاد و ضخامت بستگی دارد. بعلاوه پارامترهایی همچون سایز خم، شعاع خم، زاویه خم، انحنای خم و مکان خم بر روی قطعه کار در خم کاری بستگی دارد.


انواع روش‌های خمکاری

به طور کلی قطعاتی که دچار فرآیند خمکاری می‌شوند،‌ یکی از انوع خمکاری V شکل، خمکاری گونیایی یا خمکاری U شکل (ناودانی) بر روی آنها شکل گرفته است.

  • خمکاری منحنی شکل
  • خمکاری فلنج
  • خمکاری مستقیم

خمکاری V شکل
جهت انجام این فرآیند نیازمند استفاده از یک سنبه و ماتریس از جنس فولاد آب داده می‌باشیم. سر سنبه و فرورفتگی ماتریس به شکل V می‌باشد. ماتریس روی پایه‌ای با ارتفاع معین قرار می‌گیرد تا بتواند در مقابل نیروی خمکاری تحمل داشته باشد. اتصال ماتریس و پایه معمولاً توسط چهار پیچ و دو پین صورت می‌گیرد. از مزایای خمکاری V شکل می‌توان به ساده بودن قالب و انجام خمکاری در محدوده زاویه صفر تا ۹۰ درجه اشاره کرد. جهت رسیدن به شعاع معین لازم است که شعاع سنبه و ماتریس درست انتخاب شوند. امروزه جهت رسیدن به شعاع معین و افزایش سرعت خمکاری از تجهیزات کمکی مانند غلتک نیز استفاده می‌کنند.

خمکاری گونیایی
هدف از انجام این فرآیند ایجاد خم با زاویه ۹۰ درجه است و در آن یک جفت سنبه-ماتریس استفاده می‌شود. ماتریس به مانند خمکاری V شکل می‌تواند روی یک پایه سوار شود. برای کنترل فرآیند خمکاری از یک فشار انداز که به عنوان حمایت‌کننده ورق نیز کار می‌کند استفاده می‌شود.
قطعه مورد نظر به گونه‌ای درون ماتریس قرار می‌گیرد که بازوی بلندتر آن روی فشارانداز باشد. پایین آمدن سنبه باعث می‌شود که قطعه به فشارانداز بچسبد و به همراه آن درون ماتریس فرو برود و در نتیجه آن بازوی کوچک‌تر جسم عمود بر بازوی بزرگ‌تر خواهد شد.

خمکاری U شکل
قالب خمکاری U شکل مشابه خمکاری گونیایی ساخته می‌شود. با این تفاوت که دو علم خمکاری گونیایی روی ورق انجام می‌شود و از هر دو طرف خم،‌ نیرویی برابر و در جهت مخالف سنبه وارد می‌شود.
از مزایای این فرآیند می‌توان به ایجاد هم زمان دو خم ۹۰ درجه‌ای و دقت زیاد آن اشاره کرد. از محدودیت‌های آن باز شدن دهانه‌ی خم ناشی از برگشت فنری می‌باشد.


انواع دستگاه خمکاری

  • خم کن دستی
  • خم کن ساده ستونی
  • پرس خم کن هیدرولیکی مکانیکی
  • ماشین خم کن برقی

خم‌کن دستی

از این دستگاه برای خم‌هایی به کار گرفته میشود که به صورت گوشه‌دار هستند و انحناهای محدودی دارند.

این دستگاه مجهز به  پایه‌ای است که فک زیرین روی آن سوار می شود. فک رویی برای حرکت پیچ و مهره از مکانیزم کمک میگیرد و به وسیله آن می‌توان ورق‌ها را در بین دو فک محکم کرد. فک دیگری نیز به اسم فک خم‌کننده وجود دارد که حول محور دستگاه  به صورت شعاعی، حرکت میکند و  با استفاده ازآن می‌توان ورقی را که بین فک‌ رویی و زیرین محکم شده است راخم کرد.

در این دستگاه وزنه تعادلی وجود دارد که از آن برای خنثی کردن وزن فک خم کننده استفاده میکنند معمولا این قطعه در انتهای محور این دستگاه وجود دارد.

فک‌های سه‌‌گانه که در ارتباط با آنها صحبت کردیم دارای تیغه‌هایی فولادی در لبه‌های خود میباشند که با تعویض کردن آنها میتوان خم‌های متعدد و مختلفی را به وجود آورد.

با  استفاده از این دستگاه خم ورق، می‌توان ورق‌های آهنی و فولاد کم کربن را تا ضخامت ۳ میلی‌متر، ورق‌های آلومینیومی و آلیاژهای آن را تا ضخامت ۶ میلی‌متر و ورق‌های مس و برنج را تا ضخامت ۵ میلی‌متر خم‌کاری کرد.


خم‌کن ساده ستونی

این دستگاه‌ها در دو مدل با فک بالای ساده و یا با فک بالای لقمه‌ای تولید میشوند و در  ابعاد و طول‌های مختلف به بازار عرضه می‌شوند. در این گونه دستگاه‌ها ورق فلزی که میخواهیم مورد خمکاری قرار دهیم بین دو فک بالا و پایین قرارمیگیرد.

فک بالا یی این دستگاه متحرک است و  به وسیله دسته‌ای که برای همین عنوان  در نظر گرفته شده به پایین فرستاده می‌شود و ورق فلزی مورد نظر را به فک پایین محکم می‌فشارد. صفحه‌ی گردانی در قسمت جلوی دستگاه قرار دارد، که توسط دو محور از دو طرف در یاتاقان قرار میگیرد و این صفحه در درون دو کشویی، که به طور عمودی حرکت می‌کنند، جاسازی میشود.

صفحه‌ی گردانی که وجود دارد وظیفه خم‌کاری را برعهده دارد، دارای دو وزنه است. این وزنه‌ها وظیفه بالا بردن نیروی خم‌کاری را برعهده دارند. تیغه‌ی پایینی این صفحه را میتوان نسبت به ضخامت‌های مختلف تنظیم کرد. با چرخیدن  فلکه صفحه گردان، این صفحه به سمت پایین حرکت میکند و دستگاه برای خم‌کاری با ضخامت جدید تنظیم می‌شود و با کمک دسته صفحه گردان، خم‌کاری صورت می‌پزیرد. زاویه‌ی حرکت صفحه‌ی گردان نیز قابلیت تنظیم شدن دارد و می‌توان آن را برای ضخامت‌های مختلف آماده کرد.

با این خم‌کن‌ها ورق‌های فولادی کم کربن را میتوان  تا ضخامت ۳ میلیمتر، ورق‌های آلومینیومی را تا ضخامت ۶ میلیمتر و ورق‌های برنجی و مسی را تا ضخامت ۵ میلیمتر خم‌کاری کرد.


خم‌کن برقی

این ماشین‌ها نسبت به ماشین‌های خم‌کن ساده دستی، کارایی خوب و موثرتری دارند و به طول یک تا شش متر تولید می‌شوند.

اجزای دستگاه خم‌کن ورق برقی عبارت‌اند از:

  • موتور الکتریکی
  • جعبه‌دنده معکوس‌کننده دور دستگاه
  •  الکتروموتوری که باعث حرکت فک بالایی دستگاه و وابسته‌های آن میشود در قسمت پایه سمت راست نصب میشود.
  • صفحه گردان و وابسته‌های آن نیروی خود را برای خم‌کاری از الکتروموتور می‌گیرند.
  •  قسمت تجهیزات تبدیل و انتقال نیرو، که انتقال نیرو را  به قسمت‌های متحرک ماشین انجام میدهند، معمولاً در پایه‌های دستگاه‌ها جاسازی می‌شوند.

 و در آخر جعبه فرمان که مجهز به کلیدهای روشن وخاموش موتور و کلید فرمان توقف دقیق تیغه‌ها در زمان خم کاری میباشد، این جعبه فرمان  روی بدنه دستگاه نصب میشود.


پرس خم‌کن

این دستگاه نوعی ماشین دستی یا خودکار است که از آن برای شکل‌دهی به اجسام تحت فشار استفاده میکنند.

معمولا دستگاه‌های پرس به یکی از روش‌های زیر قسمت بندی می‌شوند:

  • به منظور روش کار یا مکانیزم: پرس هیدرولیک، پرس مکانیکی، پرس پنوماتیک شکل
  • به  منظور کاربرد: پرس آهنگری، پرس فرم، پرس خم‌کاری، پرس برش
  • به منظور ساختار و اسکلت‌بندی‌: پرس ضربه لنگی، پرس پیچی، پرس دروازه‌ای.

 

قیمت خمکاری

قیمت خمکاری فلزات نیز به روش‌های مختلفی محاسبه می ‌شود و قیمت‌ گذاری در این زمینه بر حسب جنس، نوع فلز، حجم، مقدار کار، زمان صرف شده و نحوه انجام آن متغیر می ‌باشد.

در صنعت ورق ‌کاری برای اینکه بتوانند روی قطعات حالت خمیدگی ایجاد کنند از روش خمکاری بهره می ‌برند.

ظرفیت فلزات در انجام روش خمکاری با یکدیگر کاملا متفاوت می‌ باشد و این متغیر بودن به میزان کربن به‌ کاررفته در فلز بستگی دارد.

برای کم‌ کردن ضخامت و بالابردن طول فلز بدون تغییر دادن عرض ماده فرایند نورد به دو روش سرد وگرم انجام می ‌شود.

ورق فلزی که کربن آن حدودا ۱/۲ است می ‌توان روی آن در حالت سرد خمکاری انجام  داد.

اما زمانی که مقدار کربن از ۱/۲ بیش‌تر باشد باید فلز را در حالت گرم خم کرد.

در این زمان فلزاتی نظیر فولاد آلیاژ، آلومینیوم، آلیاژ مس، فولاد ضدزنگ و آلیاژ منیزیوم تولید می ‌شود.

از خمکاری در چه زمینه‌هایی به کار می‌برند؟

یکی از فرایند‌ هایی که با روی کار آمدنش باعث پیشرفت انسان‌ها در صنعت تولید شد خمکاری فلزات می‌ باشد.

از خمکاری فلزات در تولید باکس‌های فلزی در صنعت الکترونیک، دامداری، کشاورزی، الکتریکی، غذایی و سایر موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

خمکاری فلزات یک روش بسیار موثر و سریع برای ساخت انواع مختلف باکس شناخته شده است.


سفارش آنلاین خدمات خمکاری

مجموعه صنعتی پرشیا لیزر  افتخار دارد با بهره‌گیری از کارشناسانی مجرب و کارآزموده فرایندهای خمکاری را برای صنایع مختلف انجام دهد و درجهت بهبود و ارتقای روش‌های تولید گام بردارد. جهت سفارش آنلاین خدمات خم کاری می‌توانید از طریق فرم زیر نسبت به ارسال فایل خود  و سایر خدمات ما مثل برش لیزر، جوشکاری، تراشکاری  و برش لیزر آهن اقدام نمایید یا با ما تماس بگیرد.






    هرآنچه شما بخواهید را می‌سازیم!

    تهران، بزرگراه آیت‌الله سعیدی، شهرک صنعتی چهاردانگه، خیابان ۲۰/۵ نفیس، پلاک ۱۵

    emailتماس بگیرید

    آیا سوالی دارید؟

    ما در هر حال پاسخگوی تمامی سوالات شما هستیم.

    emailتماس بگیرید

    ساعات کاری پرشیا لیزر


    آماده خدمت رسانی و حل مشکلات شما

    access_time روزهای کاری: شنبه تا پنجشنبه
    access_time ساعت کاری: ۰۹:۰۰ – ۱۸:۰۰

    Call Now Button